Veelgestelde vragen

We maken onderscheid tussen die verschillende maakwijzen voor gordijnen:

  • Plooigordijnen
  • Ringgordijnen
  • Wavegordijnen

Deze maakwijze in combinatie met de gekozen stof en de zoom geven het gordijn een eigen karakter. Bij het kiezen van de maakwijze is ook jouw woonstijl van belang. Wavegordijnen geven vaak een moderne uitstraling, terwijl plooigordijnen een klassiekere uitstraling hebben. We adviseren je u hier graag bij.

Er zijn veel verschillende stoffen die je kunt kiezen voor je gordijnen. Belangrijk is daarom wat je wil dat je gordijnen doen met de ruimte. We onderscheiden meestal 3 type gordijnen:

  • Inbetween
  • Vitrage
  • Overgordijnen

Inbetween en vitrage laten veel licht door, maar geven wel veel sfeer aan de ruimte en bieden toch een beetje extra privacy. Overgordijnen laten een stuk minder licht door. Deze gordijnen kunnen ook gevoerd worden met een voeringstof. Hiermee maak je ze helemaal verduisterend. Ook worden overgordijnen vaak gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

We hebben in ons atelier verschillende stofstalen beschikbaar om te bekijken. Wil je zeker weten dat een stof bij jouw ruimte past? Dan kun je ze mee naar huis nemen om daar te bekijken.

Om het inmeten zo makkelijk mogelijk voor je te maken hebben we opmeetinstructies beschikbaar gemaakt.

Download de instructies

Wil je helemaal zeker weten dat je gordijnen goed ingemeten worden? Dan komen we graag bij je langs om je hierbij te helpen. De kosten voor onze inmeetservice zijn in overleg.

We helpen u je graag bij het inmeten van je gordijnen. De kosten voor onze inmeetservice zijn in overleg. Helaas verzorgen wij geen montage van gordijnen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dan helpen we je graag persoonlijk verder. Neem contact met ons op via info@gordijnenatelierwilly.nl of bel naar 0513-437815.

Kennismaken?

Kom in contact om de mogelijkheden te bespreken.